Οι κατοχικές αρχές στη Μόρφου συνέλαβαν δύ Ελληνοκύπριες, μητέρα και κόρη με την “κατηγορία”  φωτογράφησης  στρατιωτικής περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, πρόκειται για 52χρονη και την 20χρονη κόρη της οι οποίες συμμετείχαν σε οργανωμένη εκδρομή στον Πύργο. H σύλληψή τους έγινε κατά την επιστροφή τους όταν σε σημείο της διαδρομής τους στην κατεχόμενη Μόρφου ζήτησαν να σταματήσουν για να δουν το σπίτι τους.

Για το περιστατικό που σημειώθηκε γύρω στη 13:00 το μεσημέρι έχει ενημερωθεί η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα. Σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρέα Καπαρδή επιβεβαίωσε τη σύλληψη των δυο γυναικών. Όπως αναφέρθηκε, μητέρα και κόρη τέθηκαν υπό κράτηση και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν σε “δικαστήριο” των κατεχομένων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016