Ολόκληρη επιχείρηση “κάλυψης”, εκ των υστέρων, της περιοδείας του ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή σε 15 νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Η διαδρομή με το σκάφος του Λιμενικού Σώματος προέβλεπε και “πέρασμα” από τα Ίμια. Μόνο που οι Τούρκοι φαίνεται ότι είχαν πληροφορηθεί το “δρομολόγιο” και άρχισαν να “κυνηγούν” το σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τον ΥΦΕΘΑ.

Οι πληροφορίες λένε ότι έγινε ολόκληρη επιχείρηση για να “περάσει” το σκάφος του Λιμενικού και ο ΥΦΕΘΑ! Μέχρι και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού κλήθηκαν να σπεύσουν σε περιοχή της ελληνικής επικράτειας!

Το θέαμα ασφαλώς δεν θα ήταν ευχάριστο και καλό θα ΄ναι όταν σχεδιάζονται τέτοιες επισκέψεις να υπάρχει εκ των προτέρων σοβαρός σχεδιασμός για όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να αντιμετωπίσει ο ΥΦΕΘΑ ή άλλος υπουργός και αξιωματούχος! Γιατί δεν είναι και τόσο θετικό να εμφανιζόμαστε ότι…μας κυνηγούν οι Τούρκοι σε δικές μας θάλασσες ,ταξιδεύοντας σε ελληνικά νησιά. Δεν αποτελεί ηρωϊσμό. Αλλιώς το λένε…

Την επόμενη φορά που κάποιος επίσημος θα θέλει να πάει στα Ίμια , το επιτελείο του ας μην τον εκθέσει. Εμείς πρέπει να κυνηγάμε τους Τούρκους στα Ίμια κι όχι να ΄μαστε κυνηγημένοι και να το “πουλάμε” και ως ηρωϊσμό.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016