Κριτική “από αριστερά” για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που θα παρουσιαστεί την Τρίτη από τον ΥΕΘΑ Ευ.Αποστολάκη και τον ΑΝΥΕΘΑ Πάνο Ρήγα.

Το Δίκτυο Ελέυθερων Φαντάρων σε κείμενό του επισημαίνει:

* “Στόχος του νομοσχεδίου των Ρήγα-Αποστολάκη είναι να ενσωματώσει περισσότερο μόνιμο προσωπικό-φαντάρους στις ιμπεριαλιστικές της βλέψεις. Να επιτεθεί ξανά στην στρατευμένη νεολαία και μάλιστα να ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ εκ νέου με συντριβή τους Αντιρρησίες Συνείδησης και τους Ολικούς Αρνητές Στράτευσης. Ιδιαίτερη πρόβλεψη υπάρχει στο νομοσχέδιο για τον τομέα της αμυντικής έρευνας – τεχνολογίας και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

* “Ο ΑΝΥΕΘΑ Ρήγας προπαγανδίζει ότι οι φαντάροι με (5) αδέλφια θα κάνουν (6) μήνες θητεία και 8μηνο οι πολύτεκνες οικογένειες με (3) παιδιά. Πόσους φαντάρους αφορά το μέτρο όταν την ίδια περίοδο που το αστικό κατεστημένο παρουσιάζεται αγχωμένο για την Υπογεννητικότητα;;;”

* “Μιλούν για 5μηνο υπηρεσίας των φαντάρων-σμηνιτών-ναυτών σε παραμεθόριο, ενώ πρόσφατα κρατώντας το 60% της Σειράς του Σεπτεμβρίου ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ απέδειξαν ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του Υπουργείου Άμυνας να μας κρατά (9) μήνες στα σύνορα, ενώ η βυσματοκρατία επί ΣΥΡΙΖΑ θεριεύει!  Τα τυχοδιωκτικά τους σχέδια βασίζονται περισσότερο σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία για αυτό στέλνουν τους στρατεύσιμους σε πλοία-ναυστάθμους, Πτέρυγες Μάχης-Φυλάκια”.

* “Γράφουν και μιλούν για  “Αύξηση στο μισθό των οπλιτών θητείας μέχρι και… 300%” που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο του νέου πολυνομοσχεδίου για τον Στρατό. Οι πληροφορίες θέλουν τον μηνιαίο μισθό του οπλίτη από 8,70 που είναι σήμερα να… εκτοξεύεται περίπου στα 25 ευρώ. Μπορούν να μας πουν πόσο είναι το Κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης;”

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016