Οι κρίσεις ξεκίνησαν χθες στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι πρώτες παρατηρήσεις που μπορούν να γίνουν με τη πρώτη ματιά είναι δύο.

Πρώτον ότι υπήρξε μεγάλη “κινητικότητα” στον Στρατό Ξηράς. Μάλλον λογικό , γιατί έγιναν κρίσεις “δύο σ΄ ένα”! Δηλαδή έγιναν φέτος κρίσεις και για πέρυσι που επί της ουσίας δεν είχαν γίνει! Η ακινησία του 2018, υποχρεωτικά οδήγησε σε αποφάσεις για αρκετές αποστρατείες.

Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι κάποιες από τις αποστρατείες που αποφασίστηκαν χθες αποτελούν μία ακόμη απόδειξη ότι το “διαζύγιο” Τσίπρα-Καμμένου, όχι μόνο δεν ήταν “στημένο” όπως για κάμποσες ημέρες υποστήριζαν στα σοβαρά κάποιοι από τη ΝΔ, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι και καθόλου βελούδινο. Κάποιοι αξιωματικοί που αποστρατεύθηκαν μπορεί να είχαν στενή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο όσο ήταν ΥΕΘΑ, αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που νομίζουμε ότι αποτελούν “παράπλευρες απώλειες” του “πολέμου” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για το πόσο σωστές ήταν οι κρίσεις σ΄ ότι έχει να κάνει με τα κριτήρια αποστρατείας ,είναι νομίζουμε νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία για σχόλια, αφού “εισπράξουμε” την απαιτούμενη ενημέρωση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016