Μέσα στο γενικότερο κλίμα αναταραχής που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα, έχουμε και αυτούς που ανησυχούν για τις κρίσεις Αρχηγών στις ΕΔ! Φθάσαμε στο σημείο να “ερμηνεύουμε” ακόμη και φωτογραφίες! Η παρουσία του Α/ΓΕΑ Χρήστου Χριστοδούλου στις εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια στη Σαμοθράκη, δίπλα στον πρωθυπουργό και στον ΑΝΥΕΘΑ, “ερμηνεύεται” από ορισμένους ως “πρόκριμα” για την προώθησή του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Ευτυχώς ο Α/ΓΕΑ έχει δείξει σ΄ όλη αυτή τη παραφιλολογία περί κρίσεων -η οποία κρατά μήνες τώρα- σοβαρότητα και δεν έχει εμπλακεί με κανένα τρόπο.

Αυτό που τρομάζει είναι ότι οι συζητήσεις που γίνονται για τις πιθανές αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις της στρατιωτικής ηγεσίας δεν γίνονται με τη λογική να επιλέξουμε τους καλύτερους. Δεν διαπιστώνουμε ότι πρέπει να κάνουμε κρίσεις έχοντας στο μυαλό μας ότι μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια σοβαρή κρίση με τους γείτονες. Ακούμε για το ποιος στηρίζει ποιον, ποιος έχει επαφές με ποιους και ποιες “αόρατες” δυνάμεις …επεμβαίνουν στις κρίσεις.

Θα λέγαμε ότι όλα αυτά είναι αστεία. Σ΄ άλλες εποχές έτσι ήταν. Όμως η σημερινή συγκυρία δεν μας δίνει τη πολυτέλεια για αστεία. Καλό θα είναι όσοι έχουν την ευθύνη των αποφάσεων να κάνουν κρίσεις έχοντας πρωτίστως στο μυαλό τους την κρίση πιθανόν θα βρούμε μπροστά μας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016