Κρίσεις Αρχηγών σήμερα, λένε οι πληροφορίες από το ΥΠΕΘΑ, με δύο πρόσωπα να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για να επιλεγούν για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Το ένα είναι ο Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, νυν Α/ΓΕΑ. Το δεύτερο ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Η επιλογή του πρώτου είναι το “ήπιο σενάριο” των κρίσεων , ενώ η επιλογή Φλώρου αποτελεί το σενάριο που θέλει “κρίσεις σε βάθος” σε όλα τα επίπεδα.

Επειδή γίνεται συζήτηση για τις πολλές αποστρατείες που θα προκαλέσει η πιθανή επίλογή Φλώρου, πηγές που γνωρίζουν τι προβλέπεται, επισημαίνουν “ότι δεν είναι απαραίτητο να “φύγουν” οι αρχαιότεροι. Η επιλογή για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ δεν επηρεάζει τις κρίσεις στο ΓΕΣ, εκτός αν οι αρχαιότεροι του Αντιστράτηγου Φλώρου δεν θελήσουν να παραμείνουν”.

Από το επιτελείο του ΥΕΘΑ έχει τηρηθεί “σιγή ασυρμάτου” για τις προθέσεις του και είναι το πρώτο δείγμα γραφής του σ΄ ότι έχει να κάνει με τα “στεγανά” στην ενημέρωση και στις διαρροές.

Για το ΓΕΣ κυκλοφορούν δύο ονόματα Αντιστρατήγων ως πιθανών διαδόχων του νυν Α/ΓΕΣ.

Στο ΓΕΝ δεν αποκλείεται η παραμονή του Α/ΓΕΝ για τρίτο χρόνο, ενώ είναι πολύ πιθανή η αλλαγή Αρχηγού Στόλου.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016