Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η Ρωσία είναι de jure και de facto διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την άποψη που εξέφρασε ένας εκ των δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σύμφωνα με την οποία η Ρωσία δεν μπορεί να θεωρείται διάδοχος «των διώξεων και των τρομοκρατικών ενεργειών» της σοβιετικής εξουσίας.
«Αυτή είναι η άποψη του δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου, υπάρχει πρακτική της δημοσιοποίησης παρόμοιων απόψεων. Στην περίπτωση αυτή δεν την σχολιάζουμε , ξεκινάμε από το ότι η Ρωσία είναι de jure και de facto διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το Κρεμλίνο προέβη στη δήλωση αυτή με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κομερσάντ», η οποία έγραψε ότι ο δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου Κονσταντίν Αρανόφσκι θεωρεί ότι η Σοβιετική Ένωση «ήταν ένα κράτος που δημιουργήθηκε παράνομα», ότι η Ρωσία δεν μπορεί να θεωρείται διάδοχος «των διώξεων και των τρομοκρατικών ενεργειών» της σοβιετικής εξουσίας και ότι είναι ένα κράτος «που δεν εμπλέκεται σε εγκλήματα ολοκληρωτισμού».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016