Η λιποθυμία ενός παιδιού από την πείνα χθες στη Ρόδο ήταν μόνο η αρχή…Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της  η επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, υπάρχουν πληροφορίες ότι σήμερα η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στο σπίτι του!
Η ανακοίνωση για τη λιποθυμία του 9χρονου κοριτσιού:

Το τραγικό περιστατικό με το κοριτσάκι που λιποθύμησε από την πείνα, που σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ σήμερα τους έκοψε και το ρεύμα, όπως και τα άλλα που είδαν το φως της δημοσιότητας στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, σαν την άνεργη καρκινοπαθή μητέρα τριών παιδιών, άλλες καταγγελίες που μας έρχονται, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Είναι επακόλουθο της κατάστασης που διαμορφώνεται για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στην περιοχή μας που είναι στον αέρα και χωρίς εισόδημα.
Τα τελευταία χρήματα που μπήκαν στα περισσότερα νοικοκυριά ήταν στις αρχές Απρίλη. Ρεύματα, νερά, υποχρεώσεις είναι όλα απλήρωτα και με βάση τα μέτρα της κυβέρνησης τα επόμενα χρήματα, θα είναι μετά τα μέσα Ιούλη, για τους «τυχερούς» που θα ενταχθούν στα μέτρα.
Είναι πραγματική πρόκληση να δίνονται όλα αυτά τα προνόμια στη μεγαλοεργοδοσία, να τους δίνει η κυβέρνηση ό,τι ζητήσουν αμέσως όταν είχαν θησαυρίσει τα προηγούμενα χρόνια.
Η κυβέρνηση εδώ και τώρα, χωρίς αστερίσκους, χωρίς γραφειοκρατικές προϋποθέσεις που αποκλείουν τους περισσότερους, οφείλει να στηρίξει με αξιοπρεπές εισόδημα τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής μας που είναι σε δεινή θέση.
Να απαλλαγούν όλοι από δημοτικά τέλη, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, χρέη σε τράπεζες και εφορίες, από ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης.
Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, πρέπει με τα Σωματεία μας και τους μαζικούς φορείς τον αγώνα για να επιβάλλουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και ανακούφισης. Ο Ροδιακός λαός μπορεί και πρέπει, όπως και πολλές φορές στο παρελθόν να οργανώσει την αλληλεγγύη, όχι για να μοιραστούμε τη φτώχεια μας, αλλά για να δώσουμε το χέρι σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολία για να είναι δυνατοί για να παλέψουν.
Το ΚΚΕ σίγουρα θα δώσει όλες τις δυνάμεις τους σε αυτή την κατεύθυνση.

Ρόδος, 24 Ιουνίου 2020
Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016