Η υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στη χώρα μας από την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, επανήλθε το πρωί στο προσκήνιο, μετά από ένα δημοσιίευμα τουρκικής ιστοσελίδας. Ανάμεσα στα πολλά που αναφέρει ,υποστηρίζει ότι αρχικά είχε υπάρξει συμφωνία να παραδοθούν από τις ελληνικές αρχές στην Τουρκία και οι 8 ,μαζί με το ελικόπτερο.
“Κύκλοι” του ΥΠΕΞ επιχείρησαν με …τρόπο να υιοθετήσουν το δημοσίευμα στο σύνολο του!

«H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος, το οποίο αφορά τον τότε υπουργό Εξωτερικών και την προηγούμενη κυβέρνηση, που έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σχετικά με την ακρίβεια ή μη των όσων αναφέρονται από το Nordic Monitor» σχολιάζουν κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.
Οι κύκλοι του υπουργού Νίκου Δένδια σημειώνουν: «η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δεν διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται».

Οι διαρροές των “κύκλων” προκάλεσαν την απάντηση του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, ο οποίος με δύο μηνύματα του στο twitter γράφει ότι στελέχη της ΝΔ πρότειναν εκείνη την εποχή να γίνει ανταλλαγή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν αιχμαλωτιστεί από τους Τούρκους, με τους 8 που ζητούσε και ζητά ο Ερντογάν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016