Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε κείμενο του με τίτλο “Η αλήθεια ενοχλεί”, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, επισημαίνει τις τέσσερις κινήσεις που είναι υποχρεωμένη να κάνει η κυβέρνηση για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στον Έβρο.

Γράφει:

” Η Ελλάδα κάνει τη μία υποχώρηση στην άλλη. Εγκαταλείπει ουσιαστικά την Κύπρο. Ανέχεται τους Τούρκους στα νότια της Κρήτης. Αποδέχεται παραβιάσεις της ελληνικής ΑΟΖ και Αιγιαλίτιδας ζώνης. Ανέχεται πτήσεις πάνω από μεγάλα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Έπαθε σύγχυση με την κριτική που της έγινε για τα γεγονότα στον Έβρο.
Για όλες αυτές τις υποχωρήσεις, η κυβέρνηση, με τη στήριξη των γνωστών ΜΜΕ, χρεώνει σε μένα τις ευθύνες των πράξεων και παραλείψεων της. Εκείνο που τους ενοχλεί, αυτή είναι η αλήθεια, είναι που αποκαλύπτω και εξηγώ στο βαθμό του δυνατού στην κοινωνία τις αρνητικές συνέπειες αυτών των πράξεων και παραλείψεων.
Διατείνονται ότι «δεν δικαιούμαι» να ομιλώ, διότι ούτε σε κόμμα ανήκω, ούτε είμαι βουλευτής, ούτε δημοσιογράφος, ούτε άνθρωπος κάποιου «Συγκροτήματος». Υποστηρίζουν, δηλαδή, ότι μη έχων τέτοιες θεσμικές ιδιότητες δεν δικαιούμαι δημόσια έκφραση της γνώμης μου. Θα μαραζώσουν με την πολύ δημοκρατική τους αντίληψη.
Στην πραγματικότητα, δεν τους ενοχλεί το ότι έχω γνώμη χωρίς «θεσμική θέση». Αλλά το ότι η γνώμη μου ακούγεται. Τους ενοχλεί ότι o λογαριασμός του καθένα μας σε facebook και twitter αποδεικνύεται σε στιγμές κρίσης ισχυρότατα μέσα που χαλάνε την σούπα της ΝΔ και της Ολιγαρχίας. Τους ενοχλεί που σταμάτησα μια ζημιά «εν τω γίγνεσθαι».
Η κυβέρνηση οφείλει: α) Να δώσει στο πέταλο-περιοχή Φερρών τις συντεταγμένες. β) Να διαβεβαιώσει επίσημα τον ελληνικό λαό ότι οι Τούρκοι δεν παραβίασαν και δεν εισήλθαν σε αυτές τις συντεταγμένες. γ) Να δώσει το ΥΠΕΞ στη δημοσιότητα τα δύο διαβήματα που έκανε, οι Τούρκοι ήδη τα έχουν. δ) Να μεταβεί κλιμάκιο των κομμάτων της Βουλής συνοδευόμενο από δημοσιογράφους στην επίμαχη περιοχή. Μετά θα τα πούμε πιο διεξοδικά.

Τέλος, επειδή μετά τα τρολ κάποιων στην «αριστερά», οι ίδιοι χρησιμοποιούν παραπολιτικές στήλες της διαπλοκής για να μου κάνουν επιθέσεις, τους υπογραμμίζω για άλλη μια φορά, ότι τέτοιες επιλογές δεν έχουν καμιά σχέση με την ηθική και την πολιτική της αριστεράς”.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016