Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς με κείμενο του στη προσωπική του σελίδα στο facebook καλεί ξανά την κυβέρνηση να κινηθεί ,γιατί “η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα της”.

Ο κ.Κοτζιάς σε συνέντευξη του που θα μεταδοθεί αύριο στο Militaire.gr, εξηγεί πως ακριβώς πρέπει να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, εξηγεί ποιοι πρέπει να ΄ναι οι δύο άξονες κυρώσεων που θα “πονέσουν” την Τουρκία, ασκεί κριτική σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση και απαντά σ΄ όσους τον κατηγορούν για μαξιμαλισμό.

Στο σημερινό του κείμενο γράφει:

Επαναλαμβάνω, πρώτα κλείνονται οι κόλποι/το “μη ξηρό έδαφος” κατά τοΔιεθνές Δίκαιο. Υστερα χαράσσονται οι ευθείες γραμμές βάσης. Επειτα επεκτείνεται η Αιγιαλίτιδα ζώνη. Οποιοκράτος θελήσει να ακολουθήσει τηναντίστροφη σειρά χάνει μέροςκυριαρχίας επί των υδάτων. Αυτά όλα έπρεπε να είχαν γίνει, όπως είχα προσπαθήσει, από χρόνια σε Ιόνιο, Ανατολική Μεσόγειο, Κρήτη και αλλού. Ηκυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε αυτά και να αναρτήσει τα δύο πρώτα (Κόλποι και ευθείες γραμμές) στον ΟΗΕ. Το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα τοΔίκαιο της Θαλάσσης, δεν περιορίζεται σε διαδικαστικά ζητήματα όπως νομίζουνπολλοί που δεν το μελέτησαν. Η κύρια πρόβλεψή του είναι τα δικαιώματα τωνκρατών και η υλοποίησή τους. Κανένα κράτος δεν παραιτείται από μόνο του από τα νόμιμα δικαιώματά του. Η Ελλάδα πρέπει, επιτέλους, να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.

 

Απόσπασμα από τη συνέντευξη στο Militaire.gr που θα μεταδοθεί αύριο το πρωί:

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016