Στην  Κάρπαθο έγινε και φέτος η  επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη. Σε μια περίοδο που τα εθνικά θέματα κυριαρχούν στην καθημερινότητα της χώρας, η θυσία του Κώστα Ηλιάκη είναι σημαντικό να μην γίνει ένα ετήσιο μνημόσυνο. Ο Κώστας Ηλιάκης με τον θάνατό του έγινε σύμβολο που πρέπει να το κρατήσουμε ψηλά. Με κάθε τρόπο.

Έχουμε γράψει ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμούμε τους νεκρούς μας είναι να γινόμαστε πιο ισχυροί και να παράγουμε στελέχη τα οποία δεν θα διαβάζουν μόνο για νεκρούς αλλά για νικητές…

Στην τελετή στην Κάρπαθο παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, αντιπροσωπείες από τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) και τα Σώματα Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτικών και θρησκευτικών αρχών και πλήθος κόσμου.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τον χαιρετισμό του:
-Επισήμανε το διαχρονικό μήνυμα πίστης, αφοσίωσης και αγάπης για την πατρίδα που έστειλε σε όλους τους Έλληνες, η απώλεια του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, εν ώρα καθήκοντος, στο πλαίσιο της προάσπισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
-Τόνισε την καθημερινή παρουσία των ΕΔ σε όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές.
-Διαβεβαίωσε ότι η θυσία του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη θα ενισχύει για πάντα τη θέληση του προσωπικού των ΕΔ να είναι σε θέση να εκτελέσει στο ακέραιο την αποστολή του.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016