Ο κορονοϊός προκαλεί προβλήματα και ανησυχίες στις Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά αυτή τη περίοδο που νεοσύλλεκτοι κατατάσσονται. Θα ΄πρεπε να έχει υπάρξει άλλος προγραμματισμός καθώς όπως έχουμε γράψει οι ΕΔ δεν θα ΄πρεπε να στηριχθούν στην χαμηλή αξιοπιστία των rapid test.
Ενδεικτικά τα όσα καταγγέλει το Δίκτυο Σπάρτακος για την Τρίπολη:
“Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην 124 ΠΒΕ, το Κέντρο Κατάταξης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεταξύ των Νεοσύλλεκτων σμηνιτών της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου που κατατάχθηκαν την Τρίτη 17/11 βρίσκονταν και ένας 25χρονος Ιερέας.
Το Rapid ΤΕΣΤ “έδειξε” ότι ήταν Αρνητικός στον Κορονοιό.
Σύντομα όμως οι συνάδελφοι του παρατήρησαν τον βήχα του.
Σήμερα, υποβλήθηκε σε δεύτερο Rapid ΤΕΣΤ και ο ιερέας σμηνίτης διαγνώσθηκε Θετικός στον Κορονοιό.
Ο ιερέας θα υποβληθεί σε Μοριακό ΤΕΣΤ για να διαπιστωθεί με σιγουριά η κατάσταση της υγείας του.
Οι 41 συνάδελφοι του μπαίνουν σε Καραντίνα και να διαγνωσθεί τελικά ο ιερέας θετικός ο περιορισμός τους θα επεκταθεί στις 14 μέρες.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε δίκιο όταν απαιτούσε από το Υπουργείο Άμυνας οι συνάδελφοι όλων των Σωμάτων και Όπλων να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ σε Μοριακό ΤΕΣΤ πριν από την Κατάταξη τους, πηγαίνοντας με το Φύλλο Πορείας σε Δημόσια Νοσοκομεία.
Το Υπουργείο Άμυνας δεν μας άκουσε.
Τώρα, στο ένα μετά το άλλο ΣΥΠΟ και Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων εντοπίζονται θετικά Κρούσματα στον Κορονοιό μετά την Κατάταξη τους και αφού υποβλήθηκαν σε Rapid ΤΕΣΤ, τα οποία έχουν ένα περιθώριο 30-40% για λάθος αποτελέσματα.
Απαιτούμε τη διεξαγωγή δεύτερου Μοριακού ΤΕΣΤ σε όλους τους συναδέλφους, σε όλη την Ελλάδα.
Σταματήστε να παίζεται με την Υγεία και ζωή μας”.
Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016