Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πραγματοποιήσαν απολυμάνσεις σε 36 από τα 65 ιατρικά και νοσηλευτικά ιδρύματα της επαρχίας Μπέργκαμο στην περιοχή της Λομβαρδίας που έχει πληγεί από την επιδημία του κορονοϊού, ανέφερε ο επικεφαλής των στρατιωτικών τμημάτων του Υγειονομικού του ρωσικού υπουργείου Αμύνης συνταγματάρχης Σεργκέι Κίκοτ.
Σύμφωνα με τον Κίκοτ, έχουν απολυμανθεί χώροι που υπερβαίνουν τα 270.000 τ.μ και αφορούν εσωτερικούς και παρακείμενους χώρους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπως και παρακείμενους δρόμους.
Ο Ρώσος στρατιωτικός ανέφερε επίσης ότι το στρατιωτικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται σε συνθήκες εικοσιτετράωρης εφημερίας περιθάλποντας τους ασθενείς στο υπαίθριο νοσοκομείο της πόλης Μπέργκαμο. Πρόσθεσε επίσης ότι όλοι είναι υγιείς, έχουν όλες τις παροχές και ο ιατρικός εξοπλισμός βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016