Σοβαρές ελλείψεις στο 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας στη Ξάνθη, επισημαίνουν με ερώτηση τους δύο βουλευτές του ΚΚΕ, οι Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Στην ερώτηση τους αναφέρουν:

Όπως μας έγινε γνωστό, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του 212 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στη Ξάνθη δεν είχε προστατευτικές μάσκες. Σε μια περιοχή που τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και ο νομός είναι σε καραντίνα.
Για το θέμα αυτό επικοινώνησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, με τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα.
Ωστόσο ελλείψεις σε υλικά και μέσα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν αναφερθεί και σε άλλα Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τον απαραίτητο εφοδιασμό με μέσα και υλικά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, στο 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας στην Ξάνθη, αλλά και σε όλα τα Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας, σε όλη τη χώρα;

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης
Παπαναστάσης Νίκος

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016