Κορονοϊός Ένοπλες Δυνάμεις: “Η ατομική ευθύνη εμπεδώνεται μόνο αν και το κράτος αναλάβει τη δική του”-Ν.Παπαναστάσης

“Η ατομική ευθύνη εμπεδώνεται και γίνεται συνείδηση σ΄ έναν λαό , όταν ένα κράτος αναλαμβάνει και τη δική του πρωταρχική ευθύνη και δυστυχώς στις παρούσες συνθήκες, αυτό δεν συμβαίνει”, λέει στο Militaire.gr o απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας για τον κορονοϊό και τη διαχείριση της κρίσης.

Ειδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις επισημαίνει ότι προφανώς “δεν μπορούν να κλείσουν τις μονάδες τους, αλλά πρέπει το προσωπικό να είναι ασφαλές”. Γι αυτό όπως λέει το ΚΚΕ έχει καταθέσει ήδη 40 ερωτήσεις στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί.

Ο κ.Παπαναστάσης μιλά για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε απαραίτητα υλικά για την προστασία του προσωπικού. “Μέτρα λαμβάνονται, δεν μηδενίζουμε όσα γίνοναται, αλλά αυτά τα μέτρα δεν αποτελούν μια ενιαία στρατηγική που θα εφαρμοστεί ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα φυλάκια μας”, τονίζει ο κ.Παπαναστάσης.

Προτείνει μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αναφέρεται και στο θέμα των στρατιωτικών σχολών ,στις οποίες οι σπουδαστές συμπληρώνουν ένα μήνα συνεχούς παραμονής εντός.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016