Πέντε είναι τα κρούσματα κορονοϊού σε μονάδα της Αεροπορίας Στρατού. Τέσσερις στρατιώτες κι ένα στέλεχος.
Πολλές οι καταγγελίες για τον τρόπο διαχείρισης των κρουσμάτων. Σύμφωνα με όσα γράφει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων:
“Από την Τετάρτη 28/07 που του γίνεται τεστ μέχρι την Παρασκευή  31/07 δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο στη μονάδα για τους υπόλοιπους φαντάρους που συναναστρεφόταν στις Αναφορές, στα Εστιατόρια, στο θάλαμο.
Μάλιστα, παρά την εικόνα που καλλιεργούν τα ΜΜΕ για τη μονάδα -ότι υπήρχαν άριστες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, ότι παρέχονταν μάσκες και διάφορα προστατευτικά είδη για τον Κορονοιό-, οι συνθήκες είναι άθλιες:
δεν υπήρχε κανένα μέτρο Προστασίας, ενώ τους έδωσαν μια μόνο σκούπα για την καθαριότητα ολόκληρου του Λόχου.
Ότι πρωτοβουλία λαμβάνεται για την υγιεινή και την καθαριότητα του Λόχου έχει να κάνει αποκλειστικά με το αίσθημα ευθύνης των φαντάρων!
Την Παρασκευή βγαίνει θετικό το ΤΕΣΤ. Ο Στρατός και οι αρμόδιες αρχές της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο δεν ενημερώνουν τους συναδέλφους του.
Οι Νεοσύλλεκτοι φαντάροι θα ενημερωθούν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ασθενή φαντάρο και με δική τους πρωτοβουλία ενημερώνουν τα χαμηλόβαθμα στελέχη που είχαν υπηρεσία.
Ακολούθως,  στέλεχος θα επιχειρήσει να τους καθησυχάσει. Τους λέει χαρακτηριστικά ότι “πλάκα έκανε ο ΟΑΕΔ” και κανένας από τον ΕΟΔΥ δεν ήρθε σε επικοινωνία με τον ασθενή φαντάρο!
Φανταστείτε τι κάνουν….
Αργότερα βεβαίως θα αποκαλυφθεί ότι οι Νεοσύλλεκτοι φαντάροι είχαν δίκιο, ο συνάδελφος τους είναι θετικός στον Κορονοιό!!!!
Θα υπάρξει κινητοποίηση επιτέλους από την διοίκηση της μονάδας και ο αρμόδιος αξιωματικός θα μοιράσει από μια μάσκα μιας χρήσης τους φαντάρους.
Δεν τους δίνεται τίποτε περισσότερο και το Σαββάτο όταν οι φαντάροι διεκδικούν να τους δοθούν μάσκες τους λέει ο Αξιωματικός “εδώ είναι Στρατός”.
Μεγάλο όμως ζήτημα υπάρχει και με τα τεστ που διεξάγει ο ΕΟΔΥ. Αυτά θα γίνουν μόνο στους 29 φαντάρους που μένουν στον ίδιο θάλαμο με τον ασθενή φαντάρο και όχι σε όλους, φαντάρους και στελέχη που τον συναναστρέφονταν.
Επιπλέον θα κάνει τεστ σε 7-8 στελέχη και σε έναν-δύο οδηγούς…
Τη Δευτέρα, αναμένεται νέα επίσκεψη του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ στους 17 υπόλοιπους φαντάρους της Σειράς Κατάταξης Δ ΕΣΣΟ.
Και στους συναδέλφους των προηγούμενων Σειρών Κατάταξης, που μοιράζονται τους ίδιους θαλάμους, τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους δεν θα κάνουν τεστ;
Μάλιστα, τα τεστ αυτά θα βγουν θετικά για άλλους τρεις (3) φαντάρους και ένα (1) στέλεχος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ είδη προστασίας δεν δίνονται, Απολύμανση του Θαλάμου και των χώρων δεν έχει γίνει ακόμα -παρά μόνο ένας πρόχειρος ψεκασμός και τα κρεβάτια στον ήλιο (!)-, όλα τα στελέχη φρόντισαν να εξαφανισθούν…
Τα έντονα παράπονα των αγανακτισμένων φαντάρων θα τα δεχτεί χαμηλόβαθμο στέλεχος.
Μόνο έτσι και μόνο με την ένταση των διαμαρτυριών των φαντάρων θα δοθούν χλωρίνες, μάσκες, αντισηπτικά….”
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016