Τι πέτυχε ή τι δεν πέτυχε στην Ευρώπη ο Ερντογάν, θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα. Το βέβαιο είναι ότι από τις ΗΠΑ διαμορφώνεται κλίμα υποστήριξης του για όσα θέλει να πετύχει ο Τούρκος πρόεδρος στη Συρία.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ ,εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Τουρκία στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.
“Υποστηρίζω πλήρως τις προσπάθειες της διοίκησης  Τραμπ για να εμπλακεί περισσότερο το ΝΑΤΟ στη Συρία και να βοηθήσει την Τουρκία να υπερασπιστεί την Ιντλίμπ ενάντια στη Ρωσική / Συριακή επιθετικότητα”, έγραψε ο Γκράχαμ στο Twitter.
“Η πτώση της Ιντλίμπ θα αποτελούσε ανθρωπιστική κρίση για τον κόσμο και θα επηρέαζε άμεσα τους Ευρωπαίους συμμάχους μας – γι ‘αυτό το λόγο το ΝΑΤΟ θα πρέπει να υποστηρίζει περισσότερο την Τουρκία”.
Αν ισχύσουν αυτά που υποστηρίζει ο γερουσιαστής που εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις Τραμπ, η Ελλάδα θα πρέπει να ΄ναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει, ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016