Κινέζοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει ένα νέο σύστημα ραντάρ ικανό να εντοπίζει και να στοχεύει αεροσκάφη τεχνολογίας stealth,όπως τα F-22 και τα F-35, γράφει το futurism.com.

Τα αεροσκάφη stealth έχουν σχεδιαστεί για να μην ανιχνεύονται μέσω συνηθισμένων συστημάτων ραντάρ. Όμως, τα ραντάρ με μεγαλύτερα μήκη κύματος μπορούν να τα εντοπίσουν, σύμφωνα με επιστημονικές απόψεις και η Κίνα ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συστημάτων ραντάρ μεγάλου μήκους, με το οποίο μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια αεροσκάφη stealth και να τα στοχεύει .

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι αυτό το νέο δίκτυο ραντάρ θέτει την Κίνα σε πρωτοποριακή θέση παγκοσμίως.

Ωστόσο και η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι έχει προχωρήσει σ΄ αυτή την τεχνολογία κατά της μυστικότητας.

Τελικά, ούτε τα “αόρατα” αεροσκάφη, ούτε η τεχνολογία για την ανίχνευσή τους έχουν αναπτυχθεί ολοκληρωτικά, ώστε είναι δύσκολο να πούμε πόσο αποτελεσματικές είναι η μία απέναντι της άλλης.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016