Εντυπωσιακή η παρέλαση στην Κίνα για τα 70 χρόνια από την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας,ενώπιον του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, με αφορμή τα 70 χρόνια από την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας.

Στη φετινή παρέλαση παρουσιάζεται σειρά νέων οπλικών συστημάτων ,ειδικά πυραυλικών.

Μεταξύ των νέων πυραύλων ξεχωρίζει ο Dongfeng-21D, γνωστός και ως «φονέας αεροπλανοφόρων», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015. Ο πύραυλος είναι ικανός να πλήττει στόχους σε απόσταση 1.500 χλμ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου DF-41, ικανού να μεταφέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές και να χτυπήσει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ. Ραγδαία πρόοδο έχει σημειώσει, επίσης, το Πεκίνο στην ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων, οι οποίοι θεωρούνται ικανοί να πραγματοποιούν απότομες στροφές σε υπερηχητική ταχύτητα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η παρουσίαση μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τεχνολογία stealth, που τα καθιστά αόρατα στα ραντάρ.

Δείτε την παρέλαση.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016