Στη φυλακή οδηγήθηκε σήμερα ο αντιρρησίας συνείδησης Χαλίλ Καραπασόγλου ,στην κατεχόμενη Κύπρο. Όπως γράφει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “σήμερα 15/1/2018, ο Κύπριος αντιρρησίας συνείδησης Χαλίλ Κarapaşaoğlu συνελήφθη και πήγε στη φυλακή για να υπηρετήσει μια ποινή 20 ημερών.

Αυτό συμβαίνει λίγες ημέρες μετά την υποβολή του σχεδίου τροποποίησης της νομοθεσίας για την αναγνώριση της ευσυνείδητος ένστασης στο κοινοβούλιο.

Η πρωτοβουλία για την ευσυνείδητος ένσταση στην Κύπρο καλεί επίσης τη διεθνή κοινότητα να δείξει την αλληλεγγύη της και να αντιδράσει στη φυλάκιση του Xαλίλ.

«Δεν θα πυροβολήσω τον φίλο μου τον Αντώνη»: Αυτοί οι Τουρκοκύπριοι αγωνιστές πάνε φυλακή γιατί ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων και της νεολαίας!”

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016