Κατάπτυστη και ανιστόρητη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Ελλάδας

Η Τουρκία, με ιστορία που τα περισσότερα κεφάλαια της αφορούν Γενοκτονίες, διέθετε και διαθέτει πάντα καθεστώτα που με θράσος, όχι μόνο αρνούνται το σκοτεινό παρελθόν ,αλλά κατηγορούν όλους τους άλλους για “εγκλήματα”.
Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Αρμενία, με τις οποίες χαιρέτησε το ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τις ΗΠΑ, εκνεύρισε την Άγκυρα. Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας με μία κατάπτυστη ανακοίνωση ,γεμάτη ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορεί την Ελλάδα ότι εξόντωνε Τούρκους και μουσουλμάνους. Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη και η όποια απάντηση θα πρέπει να έχει το ύφος και την ένταση που αρμόζουν σ΄ ένα κοινό ψεύτη, όπως συστηματικά αποδεικνύεται ότι είναι ο Τσαβούσογλου.
Στην κατάπτυστη ,ανιστόρητη και επιθετική ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε κύκλους εχθρικούς προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις εις βάρος της χώρας μας απόψεις αυτών των κύκλων ή να στηρίζει τη στάση τους.
Δεν ξεχάσαμε ποτέ τα βασανιστήρια της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας.
Είναι πολύ γνωστό ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και έπειτα.
Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην Τουρκική Μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές.
Η Τουρκία πιστεύει ότι τα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνονται από την ιστορία πρέπει να είναι διδάγματα ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι έχθρας, και οπωσδήποτε να υπάρχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας.
Με την ευκαιρία αυτή, να υπενθυμίσουμε ότι η στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα.
Καλούμε την Ελλάδα να είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας.
Από την άλλη, όσον αφορά στα γεγονότα του 1915, ήδη από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο πρόεδρός μας, είχε διατυπωθεί σαφώς η στάση της Τουρκίας με τη δήλωσή του στις 23 Απριλίου 2014. Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016