Αν η πίεση της Τουρκίας συνεχιστεί στον Έβρο με την ίδια ένταση, είναι θέμα χρόνου οι αστυνομικές δυνάμεις να μην αντέξουν. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει τότε; Θα στραφούμε στον στρατό; Και πως ο στρατός θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα κύμαρα μεταναστών και προσφύγων; Μεγάλο πρόβλημα.

Γι ΄ αυτό και θα πρέπει ίσως να μην φθάσουμε εκεί. Πως; Ο μόνος τρόπος είναι η Ελλάδα να διεθνοποιήσει το θέμα όχι απλά έντονα, αλλά με “άγριο” τρόπο. Οι Ευρωπαίοι και ειδικά η κυρία Μέρκελ δεν μπορεί να μένουν απαθείς στα όσα έχει κάνει ο Ερντογάν. Περιφρονεί τη συμφωνία με την ΕΕ με τρόπο εμφατικό και απαράδεκτο και οι Ευρωπαίοι τον καλύπτουν.
Η Ελλάδα δεν αρκεί να στέλνει διμοιρίες ΜΑΤ στα σύνορα. Πρέπει να ξεμπροστιάσει την Τουρκία χωρίς κανένα φόβο. Όχι αύριο. Σήμερα κιόλας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016