Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τυπου που δίνει αυτή την ώρα, επαναλαμβάνει ότι η θέση των ΑΝΕΛ για τα Σκόπια είναι ξεκάθαρη:
“Δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία”, είπε.

Επισήμανε ότι είναι σε άμεση επαφή με τον πρωθυπουργό και για το θέμα των Σκοπίων. “Αναμένει ο πρωθυπουργός μια επικοινωνία το απόγευμα με τον κ.Ζάεφ. Η πρόταση αυτή που θα έρθει στη Βουλή για συζήτηση, θα έχει την αρνητική μας θέση.
Για πρώτη φορά θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όποιος θέλει να αλλάξει στάση να φύγει τώρα…

Η συμφωνία που φαίνεται ότι θα προκύψει έχει πολλά κοινά με τη συμφωνία της περιόδου κυβέρνησης Καραμανλή…

Σε περίπτωση που η συμφωνία γίνει δεκτή αλλά δεν θα ΄χει καμία ισχύ μέχρι να ψηφιστεί από τη Βουλή των Σκοπίων και εγκριθεί με δημοψήφισμα… Μόνο τότε θα ΄ρθει στη Βουλή προς κύρωση. Ακόμη κι αν γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να συγκληθεί και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών… Εγώ νομίζω ότι δεν θα περάσει η συμφωνία από τα Σκοπια…Η Ελλάδα έχει κερδίσει τη διεθνή κοινή γνώμη δείχνοντας ότι δεν είναι αυτή που αποκόπτει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων…”

Συμπέρασμα: Η κυβερνητική συνεργασία δεν τίθεται σε δοκιμασία στη παρούσα φάση και ο ΥΕΘΑ πιστεύει ότι αυτό δεν θα γίνει ούτε στο μέλλον, γιατί εκτιμά πως η συμφωνία τελικά δεν θα περάσει.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016