Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόυλου, επιμένει ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην παραλαβή των S-400. Όπως γράφει το Sputnik ο Τούρκος υπουργός είπε ότι “δεν αγοράσαμε παλαιότερα S-400 όχι μόνο γιατί δεν είχαμε χρήματα αλλά δεν είχαμε δύναμη και αυτοπεποίθηση. Σήμερα έχουμε και τα δύο”. Τα χρήματα τ΄ άφησε λογικά απ΄ έξω με το χάλι που ΄χει η τουρκική οικονομία. Ωστόσο τα 2,5 δις δολάρια τα ΄χουν έτοιμα.

Προς το παρόν η Ρωσία έχει προγραμματίσει να αρχίσει η παράδοση των S-400 τον Ιούλιο. Η Ουάσινγκτον έχει θέσει χρονικό όριο μέχρι τις 15 Ιουνίου για να απαντήσει η Άγκυρα τι θα κάνει με τα ρωσικά συστήματα. Στις 23 Ιουνίου ο Ερντογάν έχει εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και στις 30 Ιουνίου ή στις 7 Ιουλίου έχουμε εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.Η συγκυρία ευνοεί ίσως εντάσεις που βολεύουν το καθεστώς Ερντογάν.
Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα αποδειχτούν απλά καχύποπτες υποθέσεις…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016