Το 2019 διανύει την πρώτη ημέρα του και από το μυαλό όλων λογικό είναι να περνά το ερώτημα “τι να μας περιμένει”; Ας αφήσουμε τις προβλέψεις στους αστρολόγους κι ας ασχοληθούμε ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί με το τι θα κάνουμε εμείς για να πάμε καλύτερα. Τι πρέπει να κάνουμε… Πολλές και διαφορετικές θα ΄ναι οι απόψεις αλλά σ΄ ένα νομίζουμε ότι πρέπει να συμφωνήσουμε: το 2019 ας είναι η χρονιά που δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πιάσει στον ύπνο! Σ΄ όλα τα επίπεδα.

Ξεκινώντας από τα εσωτερικά. Ας μην μας πιάσουν στον ύπνο πολιτευτές, κομματάρχες, σωτήρες που ήρθαν και σωτήρες που θέλουν πάση θυσία να έρθουν για να μας σώσουν κι αυτοί. Ψυχραιμία πάνω απ΄ όλα. Το 2019 θα είναι έτος εκλογών έτσι κι αλλιώς. Ο καθένας μας θα κληθεί να πάρει την απόφασή του για το ποιον εμπιστεύεται και ποιον όχι. Ο καθένας με τα δικά του κριτήρια και τις δικές του απόψεις. Απλά ας φροντίσουμε όλοι να πάρουμε τις αποφάσεις σκεπτόμενοι με ψυχραιμία κι όχι καθοδηγούμενοι από ατάκες στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου γίνεται ανελέητος πόλεμος πολιτικής ηλιθιότητας…

Ας μην επιτρέψουμε να μας πιάσουν στον ύπνο στα λεγόμενα εθνικά θέματα. Το ΄χουμε πάθει πολλές φορές. Δυστυχώς αυτό έχει να κάνει με την παραπάνω παράγραφο. Μας έπιασαν στον ύπνο επειδή κατά καιρούς αυτά τα θέματα τα διαχειρίστηκαν μάλλον λάθος άνθρωποι που τους έπιασαν στον ύπνο, αφού αυτοί είχαν πιάσει εμάς!

Σ΄ ότι αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλα δείχνουν ότι οι πρώτες ημέρες του 2019 θα ΄χουν ενδιαφέρον αφού πάμε για αλλαγές. Ίσως στη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ίσως και στην στρατιωτική. Επειδή πολλές νύχτες του 2018 ήταν ανήσυχες και ταραγμένες, καλό θα ΄ναι όσοι κληθούν να πάρουν αποφάσεις για πρόσωπα να το κάνουν με κριτήρια την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα όσων επιλέξουν για καίριες θέσεις των ΕΔ. Οι νύχτες του 2019 πιθανότατα, θα ΄ναι ακόμη πιο ανήσυχες. Αν θέλουν να κοιμούνται σχετικά ήσυχα ας βάλουν στα “πόστα” αυτούς που έχουν σχέση με τις ΕΔ . Αυτούς που έχουν εμπειρία, άποψη ,ίσως ακόμη και όραμα. Συμπάθειες και αντιπάθειες αυτή τη περίοδο δεν βοηθούν στις σωστές επιλογές.

Καλή χρονιά με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλύτερα…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016