Καίγεται στην Ξάνθη το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών. Είναι το εργοστάσιο της Sunlight το οποίο παράγει μπαταρίες και για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το maxitisthrakis.blogspot :

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις (ήδη βρίσκονται 8 οχήματα της Πυροσβεστικής Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και της  ΒΙ.ΠΕ επί τόπου και έρχονται άλλα 8 απο διάφορες γειτονικές πόλεις) προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που έχει καταστρέψει ολοσχερώς το χώρο φόρτισης μπαταριών (παραγωγή) και γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί και στους άλλους χώρους (γραφεία). Το εργοστάσιο απασχολεί 200 περίπου εργαζόμενους ενώ η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους κατοίκους των γύρω οικισμών, να κλείσουν τα παράθυρα γιατί καίγονται τοξικά αέρια, επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, η Αστυνομία αποφάσισε την εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού που έφτασε μέχρι και την πόλη της Ξάνθης.

Δόθηκε μάλιστα εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, ‘Abato, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου από όπου πολλοί από αυτούς που βγήκαν να κάνουν πρωτομαγιά, κατευθύνθηκαν για τις παραλίες  των  Αβδήρων όταν ενημερώθηκαν απο την αστυνομία.

Η πυρκαγιά πάντως ξεκίνησε από το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών για τα Υποβρύχια όπου αν και Πρωτομαγιά απασχολούσε αρκετούς εργαζόμενους, ενώ πιθανολογείται βραχύκλωμα. Όλος ο χώρος καταστράφηκε ολοσχερώς, ωστόσο ήταν ασφαλισμένο οπότε και αναμένεται να αποκατασταθεί από την εταιρεία τους επόμενους μήνες, μολονότι έχουν καεί όλα τα μηχανήματα και η ζημιά είναι τεράστια.

Σημειώνεται οτι δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα, καθώς το προσωπικό ασφαλείας του εργοστασίου εγκαίρως είχε βγει έξω απο τους χώρους του εργοστασίου την στιγμή της πυρκαγιάς που σημειώθηκε γύρω στις 13.10.Ένα άτομο μόνο μεταφέρθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης με αναπνευστικά προβλήματα ενώ επί τόπου βρίσκεται απο την αρχή ο Αντιδήμαρχος Τοπείρου Σάκης Λουκμακιάς.
Μέχρι και αυτήν την ώρα έρχονται πάντως στο χώρο πυροσβεστικά οχήματα απο τις γύρω πόλεις προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά καθώς το δηλητηριώδες νέφος έφτασε ακόμη και στη πόλη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016