Τα τρία συστατικά που χρειάζεται η Ελλάδα για να ξανασταθεί στα πόδια της περιέγραψε ο ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος του EFA GROUP και Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα  iefimerida.gr

“Η κρίση που αντιμετωπίζουμε, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, είναι πρωτοφανής, για αυτό και τώρα είναι τεράστια η ευθύνη να διασφαλίσουμε το αύριο σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα γι’ αυτό το σκοπό η Ελληνική Ενωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) παρουσίασε ένα πλέγμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προτάσεων τις οποίες και κατέθεσε σε συνάντηση του Προεδρείου της με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης”, αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη του ο κ.Χατζημηνάς.

«Αυτό που θέλουμε να καταδείξουμε είναι ότι πρέπει να μετασχηματιστεί το σημερινό εύθραυστο παραγωγικό μας μοντέλο και να εστιάσει σε επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, στην ανασύνταξη του πρωτογενή τομέα και της βιομηχανίας, και όλου του φάσματος της παραγωγής. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία η Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της περισσότερο αυτοδύναμη, λιγότερο εξαρτώμενη και περισσότερο ανταγωνιστική» προσθέτει. Ανάμεσα στα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που προτείνει είναι η μείωση της φορολογίας νομικών προσώπων από το 24% στο 20%, αλλά και γενναία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν προβαίνουν σε απολύσεις και τα κέρδη τους κινούνται στα ίδια πλαίσια με πέρυσι ή έστω ανάλογα με τη μείωση του ΑΕΠ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η αγροτική παραγωγή και η συναφής βιομηχανική μεταποίηση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, λόγω των νέων ψηφιακών εφαρμογών μετασχηματίζεται ραγδαία, κάνοντας πιο ελκυστικό τον τομέα αυτό και στους νέους ανθρώπους. Προτείνει ισχυρότερα κίνητρα ώστε το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό  να στραφεί και στην αγροτική παραγωγή και στην έξυπνη επαναβιομηχανοποίηση της χώρας μας.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Κρίστιαν Χατζημηνά ΕΔΩ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016