Οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει ραντάρ με τα οποία μπορούν να εντοπίσουν “αόρατα” αεροσκάφη, όπως τα αμερικανικά F-22 και F-35. Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε τέτοια ραντάρ JY-27A έχουν παραδοθεί στη Συρία. ΄Ενα απ΄ αυτά βρίσκεται κοντά στο αεροδόμιο της Δαμασκού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα  στις 20 Ιανουαρίου, ισραηλινά αεροπλάνα πραγματοποίησαν σειρά επιθέσεων εναντίον  ιρανικών μονάδων που βρίσκονται  στη Συρία, απαντώντας σε μια πυραυλική επίθεση εναντίον του  Ισραήλ.

Ανάμεσα στους στόχους που βομβαρδίστηκαν ήταν και το ραντάρ  JY-27A που βρισκόταν κοντά στο αεροδρόμιο. Πληροφορίες από το Ισραήλ ανέφεραν ότι το ραντάρ καταστράφηκε από ένα από τα uav “καμικάζι” Mini Harpy για τα οποία χθες δημοσιοποιήσαμε σχετικό βίντεο.

Ωστόσο αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι το ραντάρ βομβαρδίστηκε από μαχητικά αεροσκάφη  F-35I του Ισραήλ. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε το ραντάρ των κινέζων χρειάζεται προφανώς βελτιώσεις…

Η ισραηλινή αεροπορία διαθέτει 14 F-35I Adir, από το Δεκέμβριο του 2017. «Είμαστε οι μόνοι που διαθέτουμε  F-35 σε όλη τη Μέση Ανατολή και έχουμε ήδη επιτεθεί μ΄ αυτά  δύο φορές  σε δύο διαφορετικά μέτωπα “, είχε δηλώσει ο Αρχηγός των Ισραηλινών ΕΔ τον περασμένο Μάιο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016