ΙΣΡΑΗΛ: Κρίση διαφθοράς για την κυβέρνηση Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση συνασπισμού, της οποίας ηγείται, παραμένει σταθερή και θα συνεχίσει να κυβερνά παρά την απειλή να απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες για διαφθορά.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ο συνασπισμός είναι σταθερός. Ουδείς, ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος, έχει σχέδια να πάει σε εκλογές. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για το καλό των πολιτών του Ισραήλ μέχρι το τέλος της θητείας μας» το 2019, τόνισε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτική ομιλία του.

Χθες η αστυνομία συνέστησε να απαγγελθούν σε βάρος του Νετανιάχου κατηγορίες για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο υποθέσεις.

Η έκθεση της αστυνομίας «είναι γεμάτη τρύπες σαν ελβετικό τυρί», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός καταφέρθηκε επίσης έντονα κατά του πρώην υπουργού του επί των Οικονομικών, του Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος εμφανίζεται ως μάρτυρας κλειδί σε μία από τις υποθέσεις, «την ώρα που έχει υποσχθεί να με ρίξει με οποιοδήποτε τίμημα». Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Λαπίντ είναι ένας από τους κύριους ανταγωνιστές του Νετανιάχου σε περίπτωση εκλογών.

Η τελική απόφαση για την παραπομπή δεν θα ληφθεί από την αστυνομία, αλλά από τον γενικό εισαγγελέα του Ισραήλ. Η απόφασή του μπορεί να πάρει εβδομάδες ή και μήνες.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016