Φανατικοί οπαδοί του Ερντογάν και ταυτόχρονα φανατικοί ισλαμιστές διαδηλώνουν έχοντας ένα αίτημα: να εφαρμοστεί στην Τουρκία ο νόμος της σαρίας. Το καθεστώς Ερντογάν που έχει να αντιμετωπίσει τεράστια οικονομικά προβλήματα “πουλάει” εθνικισμό και θρησκοληψία.

Έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι έγραφε η εφημερίδα Washingthon Post πριν μερικούς μήνες για το ενδεχόμενο επιβολής του ισλμαικού νόμου στην Τουρκία:

“Η κυβέρνηση Ερντογάν περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες και επιβάλλει κυρώσεις στα άτομα που “προσβάλλουν το Ισλάμ” ή παραμελούν τις ισλαμικές πρακτικές. Από τον Νοέμβριο του 2017, η αστυνομία – που ελέγχεται από την κεντρική κυβέρνηση – παρακολουθεί ηλεκτρονικά σχόλια σχετικά με τη θρησκεία και καταστέλλει την ελευθερία της έκφρασης όταν βρίσκουν τέτοια σχόλια που είναι “προσβλητικά για το Ισλάμ…όσοι αναμένουν από τον Ερντογάν να κηρύξει τον ισλαμικό νόμο στην Τουρκία θα πρέπει να περιμένουν αρκετό καιρό. Η αλλαγή δεν θα γίνει εν μία νυκτί. Αυτό γίνεται σταδιακά καθώς κατεβαίνει το διαφανές πέπλο της σαρία”.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016