Η Ευρώπη όπως όλα δείχνουν θα πληρώσει το τίμημα της νέας πολεμικής κλιμάκωσης στη Συρία. Αδυνατώντας για ακόμη μία φορά να διατυπώσει μια ισχυρή θέση την οποία θα μπορεί να επιβάλλει, παρακολουθεί σχεδόν σαστισμένη τις εξελίξεις με τους ηγέτες της να μην θέλουν να παραδεχτούν ότι είναι θέμα χρόνου και νέες ροές προσφύγων να κληθούν να διαχειριστούν και το πρόβλημα του “επαναπατρισμού τζιχαντιστών” να αντιμετωπίσουν.

Όταν θα αποφασίσουν να το κάνουν θα ΄ναι πάρα πολύ αργά και ελπίζουμε να μην έχει πληρωθεί και βαρύ τίμημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν οι ΗΠΑ πιέζονται αφόρητα από το Ισραήλ για να αλλάξουν στάση στο θέμα της Συρίας και αυτή η αλλαγή ίσως να γίνει αντιληπτή εντός της ημέρας με ανακοινώσεις από τον Τραμπ. Κάποιοι δεν αποκλείουν ακόμη και επιστροφή κάποιων αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή. Οι ισραηλινοί έχουν διαμηνύσει στον Τραμπ ότι με τις αποφάσεις που πήρε “έχει χάσει τους πάντες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής”.

Όσο για το πρόβλημα των τζιχαντιστών; Όπως είπαμε υπάρχει η πάντα…άναυδη Ευρώπη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016