Οι φωτογραφίες με τους άνδρες της Εθνοφρουράς να κοιμούνται στο πάτωμα μέσα στο Καπιτώλιο, αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στην Ουάσινγκτον. Όσο η ημέρα ορκωμοσίας του Τ.Μπάϊντεν πλησιάζει η ανησυχία αυξάνεται. Μετά απ΄ όσα έγιναν στο Καπιτώλιο ουδείς μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε στην αμερικανική πρωτεύουσα και όχι μόνο. Μην ξεχνάμε ότι ο Τραμπ έλαβε 74 εκατομμύρια ψήφους και όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζουν σ΄ όλη την επικράτειας των ΗΠΑ.

Το σίγουρο είναι ότι η αβεβαιότητα στις ΗΠΑ ενδέχεται να έχει χρονική διάρκεια μηνών. Κι αυτό δεν είναι καλό, ειδικά για την Ελλάδα.

Πελόζι για Τραμπ: “Πρέπει να φύγει τώρα”

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά «προφανή και άμεσο» κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και «πρέπει να φύγει», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, κατά την έναρξη της συζήτησης για την παραπομπή του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

«Ξέρουμε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποκίνησε αυτήν την εξέγερση, αυτήν την ένοπλη στάση εναντίον της χώρας μας», εξήγησε η Πελόζι, ζητώντας να καταστεί υπόλογος για την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, που στοίχισε τη ζωή σε 5 ανθρώπους.

«Πρέπει να φύγει. Είναι ένας σαφής και άμεσος κίνδυνος για το έθνος που όλοι μας αγαπούμε», τόνισε.

Λίγο νωρίτερα, η Βουλή, με ψήφους 221 υπέρ έναντι 203 κατά, ενέκρινε την πρόταση να συζητηθεί σήμερα η παραπομπή του Τραμπ. Θα ακολουθήσει αργότερα νέα ψηφοφορία επί του κατηγορητηρίου.

 

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016