ΙΜΙΑ 1996: 2 Ναύαρχοι μιλούν για “τη νύχτα που οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν για να μην ξαναβγούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο”

Η ιστορία της μεγάλης νύχτας των Ιμίων από τα χείλη δύο Αντιναυάρχων που την έζησαν με τρόπο δραματικό! Ο ένας είναι ο Σπύρος Δροσουλάκης. Δίπλα στον τότε Α/ΓΕΝ Γιάννη Στάγκα, έγραψε με το χέρι του το σήμα που έστειλε ο Αρχηγός προς όλα τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων με την ευχή να νικήσουν. Η ιστορία αυτού του σήματος είναι ανατριχιαστική και ο Σ.Δροσουλάκης την αφηγείται.

Ο δεύτερος είναι ο Αντιναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης, κυβερνήτης στη πυραυλάκατο ΣΤΑΡΑΚΗΣ. Στην πρώτη γραμμή της αναμενόμενης ναυμαχίας, είχε στοχοποιημένα τρία πολεμικά πλοία των Τούρκων! Αντί γι΄ αυτό κλήθηκε να ψάξει για τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του ΝΑΒΑΡΙΝΟ που συνετρίβη. Είναι συγκλονιστική η περιγραφή των προετοιμασιών για τη μάχη αλλά και η στιγμή που εντόπισε τον νεκρό κυβερνήτη του ελικοπτέρου Χ.Καραθανάση.

Τι θα γινόταν αν εκείνη τη νύχτα οι πολιτικοί είχαν πάρει άλλες αποφάσεις; Είχαμε πράγματι το πλεονέκτημα; Οι δύο Αντιναύαρχοι απαντούν στο ερώτημα με τον Σ.Κονιδάρη να μιλά για “τη νύχτα που οι πλανήτες είχαν ευθυγραμμιστεί ώστε να μην ξαναβγούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο”!

Δείτε το βίντεο με τις συγκλονιστικές αφηγήσεις των δύο Αντιναυάρχων.

Όλη η συνέντευξη του Αντιναυάρχου ε.α Σπύρου Κονιδάρη ΕΔΩ και

η συνέντευξη του  Αντιναυάρχου Σπύρου Δροσουλάκη ΕΔΩ .

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016