Ημερολόγιο κορονοϊού στην Ελλάδα…Γραμμένο από έναν ιατρό που δουλεύει χωρίς μάσκα και γάντια. Χωρίς κανένα σχόλιο…

“Με την έλευση του νέου έτους μια καινούργια λέξη μπήκε στο λεξιλόγιο μας και  σ απίστευτο χρόνο η χρήση της  έγινε καθημερινή .

Στην αρχή σαν γνήσιοι Έλληνες τσακωνόμασταν αν πρέπει να προφέρεται κορωνοιός ή κορωναίος.

Όπως και να την προφέρουμε όμως τη λέξη το μόνο βέβαιο είναι  ότι άλλαξε τη ζωή μας.

Στην αρχή ακούσαμε ότι η χώρα είναι θωρακισμένη, παγκόσμιο ανέκδοτο, δεν τολμούσαν να πουν προετοιμασμένη γιατί δεν ήμασταν ούτε είμαστε.

Καθημερινά ακούγαμε για ιχνηλάτηση κρουσμάτων για ένα τηλεφωνικό νούμερο που μπορούμε να καλούμε και για απαγόρευση μη ειδικών να μιλούν για αυτόν.

Σ αυτό το σημείο καταλάβαμε όλοι μας  ότι τα πράγματα είναι σοβαρά γιατί ειδικοί είναι και οι λοιμωξιολόγοι και οι πνευμονολόγοι και οι μικροβιολόγοι και οι επιδημιολόγοι και οι παθολόγοι ο μίσος σχεδόν ιατρικός κόσμος της Ελλάδος ,αλλά δεν πρέπει να μιλούν .

Στην αρχή το υγειονομικό προσωπικό που ερχόταν σε επαφή με ασθενή έμπαινε δεκαπέντε ημέρες σε καραντίνα τώρα μόνο επτά. Κάποιο από τα δυο είναι λάθος.

Στην αρχή έπρεπε όλοι να καλούνε στο γνωστό νούμερο..

Τώρα καλέστε και τον ιατρό σας!

Ποιον ιατρό; Αυτόν που αγωνίζεται χωρίς να του έχει χορηγήσει κανένας ούτε μια μάσκα ούτε ένα αντισηπτικό και που δεν τα βρίσκει ούτε ακόμα και αν θέλει  πληρώσει από την τσέπη του;

Που δέχεται μηνύματα από τον πρόεδρο του ΙΣΑ να γίνει ήρωας ιατρός και διαβάζει στα φιλοκυβερνητικά μέσα ότι πλέον ο πρόεδρος του είναι «μαυρογιαλούρος » ;

Τους υπουργούς που εμφανίζονται χωρίς μέτρα προστασίας μέσα στα σούπερ μάρκετ κ με τόσο κόσμο δίπλα τους;

Τις συνεντεύξεις τύπου που δίπλα τους όλοι έχουν αντισηπτικά ενώ στα εμπορικά καταστήματα δεν υπάρχουν;

Τους κυβερνητικούς και τους δημοσιογράφους που τα μαλλιά τους είναι άψογα ενώ τα κομμωτήρια και κουρεία είναι κλειστά;

Τις απειλές περί ανεύθυνων πολιτών που αν πάνε στραβά τα πράγματα θα φταίνε αυτοί και ο κακός μας ο καιρός;

Οι κυβερνητικοί λέγανε να έχουμε άσχημο καιρό για τους λαθρομετανάστες τώρα θέλουν καλό καιρό για τον ιό;

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά μα πάρα πολλά αλλά οι ώρες που περνάμε είναι δύσκολες και το μόνο φως είναι τα παιδιά οι μαθητές που δείχνουν απίστευτη αυτοσυγκράτηση και ωριμότητα και μένουν στα σπίτια τους σιωπηλά!Ο Θεός μαζί μας”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016