Πολλά γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες για το κακό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Οικουμενικού Πατριάρχη. Άλλα τόσα για τη συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό, από την οποία όπως λένε οι πληροφορίες προέκυψε συμφωνία για την δημιουργία ταμείου μέσω του οποίου θα γίνει διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας 50-50 με το κράτος.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν συνηθίζει να μιλά και αυτό είναι ένα από τα προσόντα του. Ωστόσο σήμερα έκανε μια δήλωση και για τα δύο θέματα:

«Αγαπάμε τον Πατριάρχη μας, αγαπάμε το Πατριαρχείο μας, το σεβόμαστε, το στηρίζουμε όσο μπορούμε», είπε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και πρόσθεσε: «Αγαπάμε τον πρωθυπουργό μας, τους πολιτικούς μας όλους, και όπου έχουμε δυνατότητα λόγου βοηθάμε και συμπαραστεκόμαστε. Όλους αυτούς τους αγαπάμε και τους σεβόμαστε».
Ωστόσο, έστειλε προς όλους και το μήνυμα «Αλλά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αγαπάμε πιο πολύ από όλους την Εκκλησία και την πατρίδα».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016