Θα ΄χετε ίσως παρατηρήσει ότι το Militaire.gr χρησιμοποιεί όλο και λιγότερο βίντεο από το YouTube. Για να είμαστε ακριβείς το 99,9% των βίντεο που έχετε την ευκαιρία να παρακολουθείτε είναι 100% παραγωγής του Militaire.gr και αναφερόμαστε στις συνεντεύξεις που κάνουμε κάθε εβδομάδα. Τα υπόλοιπα είναι βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία. Κι όμως το YouTube για τρίτη φορά απέρριψε το Militaire.gr από τη δυνατότητα να έχει έσοδα από το δικό του τηλεοπτικό προϊόν ,υποστηρίζοντας ΨΕΥΔΩΣ και υπόπτως ότι αναπαράγουμε βίντεο άλλων!

Είναι η πολλοστή φορά στα τρία και πλέον χρόνια λειτουργίας του Militaire.gr που το YouTube απορρίπτει το Militaire.gr από τη δημιουργία εσόδων! “Σβήσαμε” όσα βίντεο υποθέσαμε ότι μπορεί να προκαλούσαν πρόβλημα και τελικά μείναμε με τα δικά μας βίντεο. Το YouTube εξακολουθεί να τηρεί την ίδια απαράδεκτη στάση.

Δεν πρόκειται για τα έσοδα που έτσι κι αλλιώς είναι ελάχιστα. Πρόκειται για την κοροϊδία μιας δήθεν “ελεύθερης” πλατφόρμας η οποία πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πολλές φορές “κόβει” βίντεο που έχουν να κάνουν με τη σφαγή των Κούρδων από τους Τούρκους. Γιατί είναι κοροϊδία και εκμετάλλευση να χρησιμοποιεί το προϊόν των χρηστών του και ταυτόχρονα να μην τους επιτρέπει να έχουν όσα έσοδα τους αναλογούν, χωρίς να δίνει καμία εξήγηση και καμία απολύτως απάντηση.

Το κανάλι του Militaire.gr έχει ήδη 15.835 συνδρομητές οι οποίοι νομίζουμε εύκολα μπορούν να διαπιστώσουν όσα προαναφέραμε, σχετικά με το περιεχόμενο των βίντεο μας.

Το YouTube όπως όλα τα μονοπώλια -γιατί περί αυτού πρόκειται- κάνει απλά ότι θέλει ,χωρίς να δίνει καμία πειστική εξήγηση, παραπέμποντας απλώς στους αόριστους όρους χρήσης του, που μόνο το ίδιο μπορεί να ερμηνεύσει. Και τους ερμηνεύει όπως εκείνο θέλει.

Θα αναζητήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε απαντήσεις για όσα περίεργα αντιμετωπίζουμε από το απρόσωπο YouTube, που μάλλον θεωρεί ηλίθιους τους χρήστες του.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016