Μηνύσεις, αγωγές, απειλές για μηνύσεις και αγωγές , απειλές για δικαστικές διώξεις…Το σκηνικό δεν αλλάζει εδώ και τρία χρόνια , από τη στιγμή που εμφανίστηκε ομάδα στρατιωτικών , η οποία χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εξηγήσει τους λόγους, διεκδικεί , πάντα μέσω δικαστικών μέσων να αντικαταστήσει την ΠΟΕΣ. Η χρήση δικαστικών μέσων έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής . Σ΄ αυτό το κλίμα δεν προκαλεί καμία έκπληξη η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ ,για την κλήση του πρόεδρου της Ανέστη Τσουκαράκη και του Γενικού Γραμματέα της Ευστάθιου Παπαχαρτοφύλη , για “παροχή εξηγήσεων” σχετικά με μήνυση και που έχει καταθέσει εναντίον τους στρατιωτικός που συμμετέχει στην ομάδα που προαναφέραμε.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

Προς δικαστική παροχή εξηγήσεων κλήθηκαν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.), μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον μας ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατά την εκτέλεση και στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών μας καθηκόντων, όπως αυτά πηγάζουν από την κείμενη νομοθεσία.

Επίσης, η ανωτέρω Ένωση (Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης) κατέθεσε αγωγή, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Δράμας, σε βάρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ζητώντας τη διάλυσή της, παρά τα ασφαλώς οριζόμενα στην οικεία νομοθεσία.

Οι αλλεπάλληλες ποινικές, διοικητικές και πειθαρχικές διώξεις που έχουμε υποστεί στη δεκατετράχρονη πορεία μας, δεν μας πτοούν, τουναντίον μας χαλυβδώνουν, οι δε συνάδελφοι μας στρατιωτικοί το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την οριστική διευθέτηση της εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, την οποία πετύχαμε με διαρκή αγώνα, παρά την υπονόμευση που δεχτήκαμε, ακόμα και από “συναδέλφους”, που η αγωνιστική τους δράση περιορίζεται σε φιέστες και φωτογραφίες με φορείς της πολιτείας.

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016