Η Βενεζουέλα εγκαταλείπει το αμερικανικό δολάριο και όλες οι συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος της Βενεζουέλας θα γίνονται σε ευρώ, ανακοίνωσε ο Tareck El Aissami, αντιπρόεδρος  της χώρας, με αρμοδιότητες στην οικονομία.
Οι κυρώσεις, που πρόσφατα ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον ενάντια στο Καράκας, «εμποδίζουν τη συνέχιση του εμπορίου με το αμερικανικό δολάριο», δήλωσε ο El Aissami προσθέτοντας ότι οι αμερικανικοί περιορισμοί είναι  “παράνομοι”.
Ο αμερικανικός «οικονομικός αποκλεισμός» της Βενεζουέλας επηρεάζει τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακοβιομηχανίας και της γεωργίας, και δείχνει «πως μπορεί να περάσει ο ιμπεριαλισμός στην τρέλα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας.
Η Ουάσιγκτον δεν κρύβει την επιθυμία της να δει τον  πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάους Μαντούρο, να  απομακρύνεταιαπό την εξουσία. Η διοίκηση Trump μίλησε μάλιστα για τη δυνατότητα  “ανθρωπιστικής παρέμβασης” στη χώρα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016