Η Τουρκία και το Πακιστάν ολοκλήρωσαν σήμερα συμφωνία για την πώληση από την Άγκυρα επιθετικών ελικοπτέρων  T129 (ATAK), σύμφωνα με ανακοίνωση από  την υποεπιτροπή της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB).

“Οι διαπραγματεύσεις για τα ελικόπτερα T129 ATAK μεταξύ της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TAI) και του υπουργείου άμυνας του Πακιστάν ολοκληρώθηκαν”, δήλωσε η υποεπιτροπή .

Τα ελικόπτερα θα παραδοθούν σταδιακά σε διάστημα πέντε ετών, αναφέρουν  πηγές. Η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη  εξαγωγική συμφωνία  της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

Σε συνέντευξη του τον  Νοέμβριο του 2017 στο Anadolu, ο Πακιστανός υπουργός Άμυνας Rana Tanveer Hussain είχε δηλώσε  ότι η χώρα του σχεδιάζει να αγοράσει 30 ελικόπτερα  και τέσσερα  πλοία από την Τουρκία. Έγιναν και τα δύο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016