Το καθεστώς Ερντογάν διαφήμισε την αποστολή ενός φορτίου αντισηπτικών και άλλων υλικών στην Ισπανία και απέσπασε μάλιστα τα εύσημα του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ. Μόνο που όπως αποκάλυψαν τα ισπανικά ΜΜΕ, η Τουρκία άρπαξε 150 αναπνευστήρες που προορίζονταν για την Ισπανία!

Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Τουρκία άρπαξε 150 αναπνευστήρες και άλλο εξοπλισμό για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, η οποία προοριζόταν για την Ισπανία.

Οι αναπνευστήρες συναρμολογήθηκαν στην Τουρκία για λογαριασμό μιας ισπανικής εταιρείας, με εξαρτήματα που αγόρασε η εταιρεία από την Κίνα, ανέφερε η El Mundo .
Επειδή οι αναπνευστήρες συναρμολογούνταν στην Τουρκία, η κυβέρνηση θεώρησε ότι εμπίπτουν στους περιορισμούς για την εξαγωγή ιατρικών συσκευών.
Επαφές σχετικά με το θέμα έγιναν την περασμένη εβδομάδα,χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αν και η Ισπανία έχει πληρώσει 3 εκατομμύρια ευρώ για τους αναπνευστήρες!
Αναμένεται μήνυμα στο twitter από τον ΓΓ του NATO, για να δικαιολογηθεί η τουρκική αρπαγή;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016