Η εφημερίδα Yeni Safak, πιστή στο καθεστώς Ερντογάν γράφει ότι η Τουρκία στέλνει τον ΠΟΡΘΗΤΗ στην Κύπρο προσθέτοντας ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να αγοράσει κι άλλο ερευνητικό σκάφος. Παρά τα οικονομικά της προβλήματα.

Όλος ο τουρκικός Τύπος ασχολείται με το Αιγαίο και την Κύπρο με κυρίαρχα θέματα την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ που ουδείς βεβαίως έχει ανακοινώσει, αλλά και τα “αποστρατικοποιημένα νησιά”! Ο υπουργός Άμυνας έθεσε το θέμα με δηλώσεις του κι αυτό που πονάει πρώτα απ΄ όλα την Τουρκία είναι η Λήμνος, την οποία διαπιστώνει ότι εντάσσουν πλέον σε σενάρια ασκήσεων και σχέδια πτήσεων Αμερικανοί και Ισραηλινοί.

Η διαρροή όλων αυτών στον τουρκικό Τύπο δεν γίνεται προφανώς τυχαία, γιατί στην Τουρκία τίποτα δεν το αφήνουν στην τύχη σε τέτοια θέματα.

Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους “διαβάζοντας” και την πολιτική κατάσταση στην Αθήνα, που δεν είναι στα καλύτερά της. Οι Τούρκοι επιλέγουν να δημιουργούν κρίσεις και να κλιμακώνουν τις εντάσεις όταν στην Αθήνα επικρατεί πολιτική ρευστότητα και αναταραχή. Το ίδιο έκανε το 1996 προκαλώντας την κρίση των Ιμίων.

Στην Κύπρο αυτή την ώρα πλέει τo Barbaros το οποίο συνοδεύεται από τρία πολεμικά πλοία. Στην ίδια περιοχή πλέει η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ κι ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016