Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ότι η χώρα του αναστέλλει την συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT, «η συμφωνία επανεισδοχής και η άρση της βίζας θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα. Αναστείλαμε τη συμφωνία επανεισδοχής».

Η αντίδραση αυτή ήταν μέσα στα σενάρια που θα ανέμενε κάποιος ως αντίδραση της Τουρκίας στα πολύ “χαλαρά” μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία θα σταματήσει να δέχεται μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες και πρώτα απ΄ όλα από την Ελλάδα. Έτσι κι αλλιώς οι αριθμοί των μεταναστών που επέστρεφαν στην Τουρκία δεν ήταν ποτέ ικανοί να “ανακουφίσουν” την Ελλάδα, ωστόσο τώρα αυτές οι περιπτώσεις, μηδενίζονται.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016