Δεν έχει ξαναγίνει και ανοίγει νέους δρόμους στην ελληνοαμερικανική συνεργασία. Η THEON SENSORS, ως υποκατασκευαστής, πρόκειται να προμηθεύσει στην ESA-Night Vision το δίκυαλο νυχτερινής όρασης ΝΥΧ σε μορφή Semi Knock Down Kit, όπου η τελική συναρμολόγηση και κυκλοφορία της πλήρους SBNVG λύσης θα υλοποιηθεί στις Η.Π.Α. από την ESA-Night Vision στις εγκαταστάσεις της στο Roanoke της Virginia. Επιπλέον, η ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ θα παρέχει το εξωτερικό πακέτο μπαταριών, ηλεκτρο-οπτικά αξεσουάρ νυχτερινής όρασης και ανταλλακτικά καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνεργασίας.

Τα προϊόντα THEON SENSORS είναι αναγνωρισμένα ως τα κορυφαία night vision συστήματα σε διεθνές επίπεδο, λόγω των υψηλών τεχνικών προδιαγραφών τους και της υψηλής ποιότητας κατασκευής τους που μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς τελικούς χρήστες των χωρών 5Eyes (ΗΠΑ, Καναδάς, Αγγλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία) – των χωρών δηλαδή που έχουν προχωρήσει σε πολυμερή συμφωνία συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας.

O Διευθύνων Σύμβουλος της THEOhN SENSORS, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, δήλωσε: «Είμαστε μέχρι τώρα η ηγέτιδα εταιρία στο χώρο του night vision στην Ευρώπη. Ο πάγιος στόχος μας για τη συμμετοχή μας στην αγορά της Αμερικής γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία που έχει κερδίσει ελληνική εταιρία αμυντικής βιομηχανίας στην αμερικανική αγορά. Γεγονός πολύ σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς την περαιτέρω ενίσχυση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ».

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016