Η ΣΣΕ στη Θράκη

Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ/«ΑΧΙΛΛΕΑΣ» και στη ζώνη ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού/«ΘΡΑΚΗ», πραγματοποίησαν οι σπουδαστές της 4ης (IV) τάξης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ταξίδι το οποίο αποτελεί το επιστέγασμα της εκπαίδευσης της ΣΣΕ, πριν την ορκωμοσία τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Ιουνίου.

Κατά την επίσκεψή τους στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ/«ΑΧΙΛΛΕΑΣ», οι ευέλπιδες ενημερώθηκαν για το έργο και τις δραστηριότητές της, καθώς και την αποστολή του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ).

Στη συνέχεια και για τρεις ημέρες οι ευέλπιδες επισκέφθηκαν τις εξής μονάδες της ζώνης ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ»:

Το στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού/«ΘΡΑΚΗ» στην Ξάνθη,.

-Το στρατηγείο της ΧΙΙ μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού/«ΕΒΡΟΥ» καθώς και το κέντρο Εξομοιωτών αρμάτων Μάχης στην Αλεξανδρούπολη,

-το στρατηγείο της XVI μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού/«ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» στο Διδυμότειχο,

-το Στρατηγείο της 50ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας/«ΑΨΟΣ» στο Σουφλί και

-τα ελληνικά Φυλάκια «ΚΗΠΩΝ» «1» και «ΓΕΦΥΡΑΣ»

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016