Η Σιγκαπούρη ακολουθεί την “ελληνική συνταγή” του εκσυγχρονισμού των F-16 που διαθέτει ,προσθέτοντας όμως σ΄αυτή τη συνταγή κάτι που η Ελλάδα ακόμη δεν έχει κάνει: την απόφαση να προχωρήσει στην επιλογή του επόμενου μαχητικού της, με πιθανότερο το F-35.

Ο υπουργός Άμυνας της Σιγκαπούρης Ng Eng Hen, παραδέχτηκε ότι “μέχρι το 2030 τα αεροσκάφη F-16 που διαθέτουμε θα είναι ξεπερασμένα”. Γι΄ αυτό και είναι υπέρ μιας αναβάθμισης που θα τα εξασφαλίσει την επιχειρησιακή τους επάρκεια, μέχρι η χώρα να αποκτήσει νέο μαχητικό αεροσκάφος. Ο ίδιος θεωρεί ότι η καλύτερη επιλογή είναι το F-35.

Η Σιγκαπούρη θα ξεκινήσει συζητήσεις που θα διαρκέσουν από 9 έως 12 μήνες προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που έκανε ο υπουργός Άμυνας της χώρας.

Η Σιγκαπούρη επιθυμεί να αγοράσει το F-35 που έχει τη δυνατότητα κάθετης απογείωσης-προσγείωσης.

Η Ελλάδα προς το παρόν έχει αποφασίσει τον εκσυγχρονισμό των F-16 ,χωρίς ακόμη να ΄χει γίνει οποιαδήποτε σκέψη ή κουβέντα για το επόμενο μαχητικό αεροσκάφος. Ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο Militaire.gr είχε πει πως αυτό το θέμα πρέπει να επιλυθεί μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016