Ο χάρτης απεικονίζει τα αποτελέσματα της επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης” των Τούρκων. Όπως εξηγεί ο συνάδελφος Θανάσης Αργυράκης η κατάσταση δεν είναι αυτή που θα ανέμεναν οι Τούρκοι.
Γράφει: “Οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους (συριακή αντιπολίτευση – τζιχαντιστές – το κρέας για τα κανόνια, δηλαδή) δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν. Μόνο σε δυο σημεία (γαλάζιο χρώμα, δεξιά στον χάρτη), αλλά κι εκεί μαίνονται σκληρές μάχες. Σίγουρα, δε, καμία σχέση με τα σχέδιά τους που ήταν η κατάληψης της ζώνης βάθους 20-30 χιλιομέτρων, από το Κομπάνι μέχρι και το Καμισλί. Ρωσικές δυνάμεις και στρατεύματα του Ασσαντ είναι στο Μανμπίτζ, Κομπάνι (οι Αμερικανοί αποχώρησαν από την πόλη – σύμβολο) και άλλα σημεία. Βομβαρδισμοί γίνονται και εντός της επαρχίας Ιντλίμπ, την οποία επίσης ελέγχει η Τουρκία, ως ζώνη “αποκλιμάκωσης”, δήθεν.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016