Στη γειτονική Τουρκία η αμυντική βιομηχανία είναι μέρος της οικονομίας, η οποία γενικώς υποφέρει. Ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας όμως είναι υγιής, ειδικά ο ιδιωτικός, ο οποίος καθοδηγείται αλλά και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Κάπως έτσι μια από τις σημαντικότερες εταιρείες της Τουρκίας η  Aselsan, ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές της, έφθασαν φέτος τα 327, σημειώνοντας άνοδο 50%!

Το ενδιαφέρον στοιχείο που αποδεικνύει και τη κοροϊδία όσων δήθεν …μαλώνουν την Τουρκία για τη συμπεριφορά της και την απειλούν δήθεν με κυρώσεις, είναι ότι η Aselsan
κατάφερε να πάρει νέες παραγγελίες αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο του 2019! Όταν έβγαιναν τα ανακοινωθέντα και οι δηλώσεις “καταδίκης” της Τουρκίας.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει ότι  οι δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης θα ξεπέρασαν τα 450 εκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας ότι διαθέτει συνολικά έξι κέντρα έρευνας και ανάπτυξης απασχολώντας σήμερα περίπου 4.500 άτομα.
Στην Ελλάδα προς το παρόν αναζητούνται κομματικά στελέχη τα οποία θα στελεχώσουν τις διοικήσεις των αμυντικών βιομηχανιών, με μισθούς πολλούς υψηλότερους απ΄ αυτούς που δίδονται σήμερα. Σ΄ αυτό θα επανέλθουμε ,έχει ενδιαφέρον.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016