Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
04/05/2019 | 15:31
Militaire News

Η πρώτη φωτογραφία του τουρκικού ελικοπτεροφόρου Anadolu μετά από τη φωτιά

Η πρώτη φωτογραφία του τουρκικού ελικοπτεροφόρου Anadolu μετά από τη φωτιά

Το υπό ναυπήγηση ελικοπτεροφόρο σκάφος ANDOLU των Τούρκων φαίνεται ότι γλίτωσε τα χειρότερα. Πριν μερικές ημέρες στο ελικοπτεροφόρο ξέσπασε φωτιά. Η φωτογραφία είναι μετά από την πυρκαγιά, αλλά δεν είναι και τόσο διαφωτιστική για το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσαν οι φλογες.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το  TCG Anadolu,θα παραδοθεί εντός του 2020.

Πρόκειται για το σκάφος που προορίζεται για ναυαρχίδα του τούρκικου στόλου με χαρακτηριστικά  αμφίβιου πλοίου επιθέσεων  πολλαπλού ρόλου ( LHD ) , το οποίο  θα μπορεί να  αξιοποιήσει αμφίβια  τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα  UAV ‘s (ΜΕΑ), επιθετικά, μεταφορικά, και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, ενώ   θα διαθέτει τις υποδομές αξιοποίησης και  μαχητικών καθέτου απονηώσεως Harrier ή F-35B.Η κοινοπραξία Sedef- Navantia κέρδισε τον διαγωνισμό για το προγραμμα αυτο του Τουρκικού Ναυτικού θα χρησιμοποιήσει το ίδιο σχέδιο με το ισπανικό πλοίο SPS Juan Carlos I (L-61) . Όλο το σύστημα όπλων του πλοίου προέρχεται από τις τουρκικές εταιρείες Aselsan και Havelsan, με ενσωματωμένες ξένες τεχνολογικές λύσεις – εξ ου και το ονομάζουν ”εθνικό πλοίο”.

Η τελική σύμβαση για την κατασκευή του πλοίου υπογράφηκε με την κοινοπραξία Navantia-Sedef στις 7 Μαΐου 2015.Το εκτιμώμενο κόστος του πλοίου σύμφωνα με τις τελικές προδιαγραφές αναμένεται να ειναι περί το  1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η Navantia (ισπανική κρατική ναυπηγική εταιρεία)  παρέχει σχεδιασμό, μεταφορά τεχνολογίας, εξοπλισμό και τεχνική βοήθεια στην Sedef Shipyard της Τουρκίας για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του TCG Anadolu Οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν στις 30 Απριλίου 2016 στο ναυπηγείο της Sedef Shipbuilding Inc. στην Κωνσταντινούπολη. Το «TCG Anadolu» προορίζεται να μείνει σε χρήση για 40 έτη και οι σχεδιαστές υποστηρίζουν  ότι οι προδιαγραφές του  θα του επιτρέπουν  να γίνει το πρώτο πλοίο του Τουρκικού Ναυτικού που θα μπορεί να πλεύσει προς την αμερικανική ήπειρο και να επιστρέψει στην Τουρκία χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης