Όσοι παρακολουθούν τα όσα δημοσιεύει όλο και πιο συχνά στο facebook ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ Μ. Κωσταράκος, πιθανόν να ΄χουν πειστεί ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα των ελληνικών ΕΔ είναι …η κατάργηση του Διακλαδικού Διακριτικού Αεράμυνας! Το οποίο είχε εφευρεθεί επί Αρχηγίας Κωσταράκου…Γι΄ αυτό το θέμα επανήλθε με νέο κείμενό του στο facebook.

Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα των ΕΔ…

Στο τελευταίο του κείμενο ο Μ. Κωσταράκος κάνει λόγο για “τραγικά τέσσερα χρόνια υπουργίας Καμμένου και αρχηγίας Αποστολάκη και τώρα υπουργίας Αποστολάκη”! Αν θυμόμαστε καλά σ΄ αυτά τα τραγικά όπως τα χαρακτηρίζει χρόνια ο κ.Κωσταράκος παρέμεινε στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ προς γενική έκπληξη πολλών κι αυτό το οφείλει σχεδόν αποκλειστικά στον κ.Καμμένο, ο οποίος επέμεινε στο πρώτο ΚΥΣΕΑ της πρώτης φοράς Αριστερά για την παραμονή του. Σ΄ αυτά τα τέσσερα τραγικά όπως τα χαρακτηρίζει χρόνια, ο κ.Κωσταράκος πήρε στις Βρυξέλλες όσους και ότι ζήτησε χωρίς ποτέ να επιτραπεί σε δημοσιογράφους να δημοσιεύσουν το κόστος της αποστολής που τον συνόδευε! Αυτό επιτεύχθηκε με τον γνωστό τρόπο: όλα τα σχετικά έγγραφα έχουν χαρακτηριστεί ΑΠΟΡΡΗΤΑ!!! Το κόστος το οποίο κλήθηκαν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι έχει χαρακτηριστεί απόρρητο!

Για να έρθουμε στην ουσία: οι ΕΔ επί Αρχηγίας Κωσταράκου είχαν μεγάλες ανάγκες. Εξακολουθούν να έχουν. Το θέμα είναι ποιος προσπάθησε να κάνει κάτι γι΄αυτές. Επειδή δεν έχει περάσει δα και τόσος καιρός, ούτε έχουμε μεγαλώσει τόσο πολύ για να ξεχνάμε, θυμόμαστε ότι οι δύο σοβαρές κινήσεις που είχαν γίνει επί Αρχηγίας Κωσταράκου ήταν η ολοκλήρωση του προγράμματος των υποβρυχίων και ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion. Συμπτωματικά και στα δύο το “κεφάλι του έπαιξε” ο Αποστολάκης και δεν θυμόμαστε να είχε υπάρξει κάποια κίνηση,τοποθέτηση, δήλωση του κ.Κωσταράκου. Και τα δύο θέματα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσουν. “Έκλεισαν” επί των “τραγικών 4 χρόνων υπουργίας Καμμένου και αρχηγίας Αποστολάκη”… Μετά από την αποχώρηση Κωσταράκου “έκλεισε” και το θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16. “Έπεσε ένα βότσαλο στη λίμνη” και ταρακουνήθηκαν τα νερά…Το βότσαλο σίγουρα πάντως δεν το πέταξε ο κ.Κωσταράκος.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο κ.Κωσταράκος έχει το δικαίωμα, ίσως και την υποχρέωση να παρεμβαίνει για θέματα που έχουν να κάνουν με την άμυνα. Αρκεί οι παρεμβάσεις του να ΄χουν σχέση με την πραγματικότητα κι όχι με την “εικονική πραγματικότητα”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016